IJsland op de Olympische Winterspelen Pyeongchang 2018

25-02-2018

Met twintig medailles waren de Olympische Winterspelen voor Nederland dit jaar weer een groot succes. Nederland eindigde op plek vijf in het medailleklassement. In datzelfde klassement wordt IJsland helemaal niet genoemd. Waren er dan geen IJslandse sporters in Korea? Ja dat wel, maar ze haalden geen medailles. In totaal waren er vijf IJslandse sporters actief in Pyeongchang.

Bij het alpineskiën deed Freydís Halla Einarsdóttir bij de vrouwen mee op de onderdelen slalom en reuzenslalom. Op de slalom behaalde zij een 41e plek, 14 seconden achter de Zweedse winnares. Op de reuzenslalom wist zij in haar tweede run de finish helaas niet te halen. Bij de mannen wist Sturla Snear Snorrasson (foto) op beide onderdelen de finish niet te halen.

Bij het langlaufen had IJsland meerdere ijzers in het vuur. Bij de vrouwen deed Elsa Guðrún Jónsdóttir (foto) mee aan de 10 kilometer vrije stijl, dat betekende voor haar 31 minuten zo hard mogelijk langlaufen door de Koreaanse sneeuw. Ze eindigde als 78e. Bij de mannen keken de IJslanders vooral naar Snorri Einarsson en Isak Stianson Pedersen. Einarsson werd op zowel de 15km vrije stijl als de 30km skiatlon, waar Noorwegen het volledige podium bezette, knap 56e. De skiatlon bestaat uit een combinatie van 15km langlaufen in de klassieke stijl en 15km in de skating stijl. Pedersen werd 55e op het onderdeel sprint.

Nog niet alles gevonden wat je zocht? Mail je vraag naar: reizendoorijsland@gmail.com